Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Püre

Genellikle pişmiş sebzelerin ya da pişmiş veya pişmemiş meyvelerin ezilmesi sonucu elde edilir. Örneğin; patates püresi bir yemek garnitürüdür. Meyve püreleri daha çok tatlı yapımında ve tartlara, kurabiyelere dolgu olarak kullanılırlar. Ayırca sos yapımında ve dondurma yapımında ve sunumunda da kullanılırlar.