Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Sufle

Fırından çıkar çıkmaz sıcak olarak tüketilen, tatlı veya tuzlu çeştileri olan ağrılıklı olarak yumurta bazlı olan, iyice şişkin, kabarmış ve hatta kendine özel kabında taşabilen bir yapı ve görütüye sahip olan yiyecek. Tatlı sufleler; pasta kremine; likör, kakao, meyve vb gibi malzemeler karıştırıldıktan sonra içine çırpılmış yumurta akı eklenerek hazırlanır. Tuzlu sufleler; beşamel sosa; peynir, sebze, et, patates püresi, baharat gibi malzemler karıştırılarak hazırlanır.