Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Susam

Tohumları yağ veren bir bitkidir. Çıkarılan yağ, tahin olarak adlandırılır ve tahin helvası yapımında kullanılır. Susam yağı, pişirme yağı olarak da kullanılır. Falefel, Lübnan mutfağında nohut unu ve tahin ile hazırlananmaktadır. Ayrıca susam taneleri çiğ veya kavrulmuş olarak tatlı, tuzlu tüm pastanecilik ürünlerinde lezzet, görüntü vermek için kullanılır.