Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Taç

 

Tatlı veya tuzlu yemeklerin sunuş tarzı ile ilgili bir kavramdır. Savarin veya savarin kalıbına benzer çember kalıpta pişirilen veya halka olarak biçimlendirilen, kalın kenar veya bordür görevi gören yiyeceklerin ortasına diğer yiyeceklerin süslenerek konması gibi tanımlanabilir. Örneğin; büyük bir tepsiye pilav ile bordür yapıp ortasına garnitür, et yemeği, taç şeklide pirzola veya kızartılmış kaburgaları yuvarlatıp taç şekli vererek sunmak gibi..