Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Taco

Geleneksel Meksika yemeği. Sert veya yumuşak tortilla (dışındaki ekmek) ile yapılabilir; iç harç olarak da farklılık gösterebilir. Kalın bir sos, biber, siyah fasulye, baharatlanmış kıyma, soğanlı avokado sos ile hazırlamanın yanı sıra, tavuklu, parça etli, mantarlı gibi çeşitleri de vardır. Malzemeler hazırlandıktan sonra ya mısır unu ile hazırlanmış, mısır gevreğine benzeyen yapısı olan, yarıya katlanmış, taco kabuklarına doldurulur ya da  karışımında beyaz un olan bazlama ya da lavaşa benzeyen bir yapısı olan yumuşak tortillar içine sarılıp yenir. İstenirse fırında veya tavada hafif kızartılıp yenir. Genellikle elle yenir.