Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Taşım

Kısa süreli kaynatma, bir taşım, iki taşım gibi.. Örneğin; sütün kaynamaya başlamasından sonra kabarması sırasında taşırmadan ateşi kısarak bir süre daha kaynatma veya ocaktan alıp hemen tekrar ocak üzerine koyarak tekrar kısa süre içerisinde kaynara çıkmasını sağlama. Türk kahvesi pişirilirken de bir taşım kaynatma yapılır, köpüğü paylaştırılıp istenirse ikinci kez bir taşım daha kaynatılır gibi..