Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Tampon Oluşturma

Pişmiş yemeklerin üzerine çok küçük boyutlarda ve aralıklı olarak tereyağı koyma veya bir parça tereyağını sıcak yemeğin üzerinden geçirerek bir tabaka oluşmasını sağlamak. Böylece yemeğin üzeri kabuklaşmaz veya kurumaz, ayrıca lezzet de artar. Örneğin; fırından yeni çıkan pidelerin özellikle kenar kısımlarına tereyağ sürülür veya sıcak çorba, sos gibi şeylerin üzerinden terayağ geçirilir.