Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Tanduri

Tanduri ya da Tandoori; Hindistan’da ve Pakistan’da çok sevilen bir tavuk yemeğidir. Bu yemek, topraktan yapılan ve Tandoor (tandıra benzer) diye adlandırılan fırınlarda pişirilir. Acı toz biber, zerdeçal, zencefil, çeşitli baharatlar, doğranmış soğan, sarımsak eklenmiş yoğurtlu sos ile marine edilen tavuk parçalarıdır. Bir gece bu sos içinde bekletilir ve üzeri safranlanarak pişirilir. İçi yumuşak, dışı çıtır olan bu tavuk etleri çeşitli salata ve lavaş benzeri ekmekler ile servis edilir.