Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Tapyoka

Amerika'da yetişen, manyok bitkisinin köklerinden elde edilen bir nişasta olup; tatlılarda ve yemeklerde yoğunlaştırma ve kıvam için kullanılır. Sindirimi kolay olduğundan bebekler için mama, çorba ve hafif yemeklerin yapımında kullanılır. Manyok, tropikal Amerika'da, özellikle Brezilya, Guyana ve Güney Amerika'nın kuzeyinde; yüzden fazla çeşidi yetişen bir ağaççıktır. Manyok kökleri iyice yıkandıktan sonra kabukları soyulur, etli kısım ezilerek nişasta bakımından zengin bir hamur elde edilir. Bu hamur kızgın saç üzerinde kurutulunca topak topak tapyoka taneleri halini alır. Kaynayan et suyunun içine tapyoka atılıp karıştırıldıktan sonra üzerine rendelenmiş gravyer veya kaşar peyniri serpilerek hazırlanan tapyoka çorbası dünyaca ünlüdür.