Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Tarhana

Mayalanmaya bırakılmış olan yoğurtlu hamurun, kururtulup ufalanması sonucunda elde edilen granüller şeklindeki çorba hammaddesi ve bundan elde edilen çorbaya verilen isim. Türkiye'de Tarhana çorbasının birçok türünü bulabilirsiniz. Türkiye'de Uşak, Denizli, Kahramanmaraş şehirleri ve Gediz, Beypazarı ilçeleri tarhanaları ile ünlüdür. Önemli bölümü yoğurttan oluşan Tarhana çorbası besleyici olduğu kadar kuru toz şeklinde olduğu için uzun süre saklanabilir. Maraş tarhanası buğdaydan elde edilen dövme ve yoğurtla hazırlanıp güneşte kurutulduktan sonra ince plakalar halindeki tarhana cipsi pişirileceği zaman önceden suda bekletilip yumuşatılır. Maraş tarhanası cips veya çerez gibi de tüketilir.