Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Tatlı Patates

Anavatanı Orta Amerika olan, yumruları yenen, nişastalı ve tatlı bir bitki. Görünümü benzese de patates ile çok yakın akraba değildir. Tatlı patatesin 10~20 cm uzunluğundaki yaprakları ile uzun dalları arasındakı yaprak köklerinin kabuklarının üzerindeki sert lifleri temizlenerek yenebilirken; patatesin yumruları hariç diğer bölümleri yenmez ve zehirlidir. Tadı balkabağına benzer. Kızartma, haşlama, fırında, közlemesi, püresi, garnitürü, çorbası, salatası ve pekçok yemeği yapılabilir. Tatlı patatesin önerilen pişirme şekli, patateslerin yaklaşık bir santim kalınlığında dilimlenerek buharda kısa süre pişirildikten sonra tarçın, muskat rendesi ve karanfil ile veya zeytinyağı ile servis edilmesidir.