Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Tortilla

Meksika ve Orta Amerika’da mayasız, ince, yassı ve yuvarlak şeklinde, mısır unu veya beyaz undan yapılan bir çeşit ekmektir. Aslında tortilla, ispanyolcada turtacık anlamına gelir. Bu gıdanın şeklinden ötürü de böyle adlandırılmıştır. Ekmeğin Azteklerdeki orjinal adı tlaxcalli olup bu adı İspanyollar sonradan vermişlerdir. Çünkü İspanyolların mayasız kekleri ve patates ile süslenen, pasta gibi dilimlenerek sunulan omletlerinin ismi de tortilladır.