Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Trabzon Hurması

Kavun içi renkte, anavatanı Japonya ve Çin olan bir meyvedir. Zengin A vitamini içerir. Ayrıca, C vitamini ile Riboflavin, Niasin ve Tiamin gibi bazı B vitamini çeşitleri ile birlikte özellikle Potasyum, Kalsiyum ve Fosforu en yüksek oranlarda ihtiva etmektedir. Meyve gibi tüketilir, yanı sıra tatlılarda, reçel yapımında kullanılır. Tam olgunlaştıktan sonra tüketilmelidir. Hamken buruk bir lezzeti vardır.