Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Trüf Mantarı

Toprağın 5 ile 20 cm. derinliğinde yetişen, kokulu bir mantardır. Siyah ve beyaz olmak üzere iki çeşit Trüf mantarı vardır. Yağın aromayı hapsetme becerisi nedeniyle genelde yağ, krema, yumurta içeren yemeklerde kullanılır. Bunun dışında farklı biçimlerde kesilerek, salatalarda, makarnalarda, risottoda, et yemeklerinde, kömürde pişirilerek ya da füme olarak da tüketilir. Güneydoğu Anadolu’da doğal olarak yetişen trüfe verilen isim “domalan mantarı” ya da “keme”dir.