Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Turlu Hamur

Katlı hamur, milföy. Hamurun içerisine blok yağ konur ve üzerine bohça gibi kapatılır, açılır ve bu işlem defalarca yapılır; böylece hamur piştiğinde kat kat olur. Hamura; döndürerek açma veya turlama yöntemi uygulanarak tereyağ katıp yoğurma işlemidir. Daha doğrusu hamuru kendi üzerine katlayarak, birçok kez açarak ve işlem aralarında da dinlenmeye bırakarak gerçekleştirilen bir yöntemdir. Katlama işleminin sayısına bağlı olarak pişme sırasında hamur kabarır.