Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Ufalamak

Malzemeyi parmak uçlarıya ezerek veya bastırarak küçük parçalar haline getirmek. Örneğin; tart hamuru hazırlanırken bu yöntem kullanılır. Ayrıca ekmek içi de bu şekilde ufalanır. Daha sert malzemeler için öğütme makinesı veya havan gibi çeşitli yardımcı aletler kullanılabilir.