Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Vasabi (Wasabi)

Turpgiller familyasına üye bir bitkidir. Kökü, içerdiği yoğun ve kuvvetli tat ve acı yüzünden yemeklerde çeşni olarak kullanılır. Acılığı, acı biberlerdeki Kapsaisin'in dilde neden olduğu acıdan daha çok, hardalın burun ve solunum yollarında yarattığı acı hissine yakındır. Japonya'daki vadi nehir yataklarında doğal olarak yetişir. Taze vasabi yaprakları yenebilir, köklerindeki tat yapraklarında da mevcuttur. Vasabi, sonradan çok ince rendelenmek üzere ham kök haliyle veya kullanıma hazır, diş macunu tüpüne benzeyen tüpler içerisinde veya kavanozlarda macun halinde satılır. Restorantlarda macun hali müşterinin siparişi üzerine hazırlanır; 15 dakika içerisinde aromasını yitirir. Suşi hazırlanırken, vasabi pilav ve diğer malzemelerin arasına konur, bu şekilde tadını daha uzun süre koruyabilir.