Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Yağ

Hayvan ve bitkilerden elde edilen mutfaklarda, pastanecilikte ve gıda işlemlerinde kullanılan besinsel yağlı maddelerin genel adı. Yağlar dokuları sayesinde gıdaların yanmadan pişmesini sağlar. Yoğunlaştırmada ve lezzet vermek için kullanılırlar. Yağlar ayrıca direkt besin olarak da tüketilirler. Örneğin; teryağ, zeytinyağı gibi..