Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Yağlamak

Bazı gıdaların pişirildikleri kaba yapışmamaları için yapılan işlem. Örneğin; kek ve pasta kalıpları, hamur işi pişirilen tepsiler. Bu amaçla yağlamanın katı yağ ile yapılması önerilir. Ayrıca bazı hamur işleri yapılırken hamurun veya açılan yufkanın da yağlanması gerekebilir.