Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Yaprak Hamur/ Milföy

Hamura turlama yöntemi uygulanarak tereyağ katıp hazırlama işlemidir. Daha doğrusu; hamuru kendi üzerine katlayarak, katlama aşamasında yağ ekleyerek, birçok kez açarak ve işlem aralarında da dinlenmeye bırakarak gerçekleştirilen bir yöntemdir. Katlama işleminin sayısına bağlı olarak pişme sırasında hamur kabarır.