Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Yassı Kadayıf

Diğer ismi taş kadayıf olup; yufkacılarda veya mandıralarda satışa sunulur. Temel malzemesi un, su, süt ve maya olup; sıvı bir hamurdur. Yarım cm. kalınlığında, 6-8 cm çapında önceden yarı veya tek taraflı pişirilip paketlenmiş ve yumuşak, gözenekli ve elastik yapıdadır. Daha sonra yumurtaya bulanır ve kızartılıp, şuruplanır. Öğütülmüş ceviz serpilerek ikram edilir.