Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Yenibahar

Mersingiller familyasından, Amerika'nın sıcak bölgelerinde yetişen bir bitki türü. Bitkinin küçük ve kokulu meyveleri yeşilken toplanır ve güneşte kurutulur, rengi kahverengiye döndüğünde kullanmaya hazırdır. Kokulu ve hafif acı bir baharattır.Yemeklere özel bir tat katar. Özellikle; köfte yapımında, zeytinyağlı dolma ve turşularda kullanılır. Kokusu karanfil ve tarçına benzer.