Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Yer Fıstığı

Baklagiller familyasından olup; tohumlarında yüksek oranda yağ, protein, karbonhidrat, vitaminler ve madensel maddeler içeren, özellikle çerez olarak tüketilmesi başta olmak üzere, ezmesi; tatlı ve şekerlemelerde kullanılması ile değerli bir bitkidir. Besin değeri yüksek olduğundan çeşitli çocuk mamalarının hazırlanmasında ve proteince yeterli olmayan gıda maddelerinin protein değerinin yükseltilmesinde yararlanılır. Yer fıstığı tohumunda; bol miktarda riboflavin, tiyamin, nikotinik asit ve E vitamini bulunur.