Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Yoğunlaştırma

Krema, çorba; soslara, bazı tatlılar ve bazı yemeklere kıvam vermek için yapılan işlem. Bunun için nişasta, un, patates nişastası, yumurta sarısı, yoğurt, taze süt kremasından biri veya birkaçı bir arada kullanılabilir. Malzemenin cinsine göre ana ürüne eklenme şekli değişiklik gösterebilir. Örneğin; bir çorba için önce un kavrulur, sıvı ile açılır (su, süt, et suyu vb gibi.), sonra diğer işlemlere geçilir veya hazırlanmış bir yemeği koyulaştırmak için limon suyu ile çırpılmış yumurta sarısı eklenir. Bunun için; bu karışıma yemeğin suyundan bir miktar eklenip çırpılır ve kısık ateş üzerindeki yemeğe yavaş yavaş eklenip bir taşım kaynatmadan sonra pişirme işlemine son verilir. Bu işleme terbiye yapmak da denir. Örneğin; kereviz yemeğini terbiye yapmak gibi. Benzer şekilde yumurta sarısı ve yoğurt ile de terbiye hazırlanabilir.