Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Yoğurt

Bir süt ürünüdür. İçerisine maya verilerek, ki genellikle bu maya yoğurdun kendisidir, belli bir ısıda ve sürede fermantasyona tabi olan sütün dönüştüğü gıda. Direkt tüketildiği gibi, ayran, cacık yapılır. Ayrıca mutfaklarda birçok yemek, çorba ve tatlı yapımında; hem lezzet hem kıvam hem de yardımcı malzeme olarak kullanılır.