Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Yufka

Oklava veya merdane ile açılmış, inceltilmiş hamur. Bu hamur; börek, baklava ve diğer hamur işi yapımında kullanılır. Ayrıca açılıp, sac üzerinde pişirilerek kurutulmuş veya kurutulmayıp pişirildikten sonra hemen tüketilen bir ekmek çeşidi de yufka olarak adlandırılır.