Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Yumuşatma

Hazırlanmış bir yemeği, sosu veya bir hamuru dışarıdan uygun bir sıvı ekleyerek daha gevşek bir yapıya dönüştürme işlemi. Yumuşatma işlemi sadece yapıyı değil aynı zamanda besinin varsa keskin tadını da yumuşatmaya yarar. Çok ekşi ve acı malzemeler çok az miktarda şeker ile yumuşatılabilirler.  Duruma ve malzemeye göre sıvı eklemeden yoğurarak veya karıştırıp çırparak gevşetme de söz konusu olabilir.