Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Yumurta Sarısı

Yumurtanın en fazla kuru madde bulunan kısmıdır. %49 su, %32 yağ, %17 protein, %1 karbonhidrat, % 1 de minerallerden oluşur. Ayrıca A, B ve D vitaminleri mevcuttur. Yumurta sarısı da yapı güçlendirici özelliğe sahiptir. Ayrıca, lezzet ve renk verir. Yumurta sarısının emülsife özelliği vardır. Emülsiyon, birbiri içinde duramayan, karışamayan, bağlanamayan iki sıvının üçüncü bir madde ile bir araya getirilmesidir. Örneğin; mayonez yapımında kullanılan yumurta sarısının görevi de budur. Yumurta sarısı ayrıca içine eklendiği gıdanın besin değerini de arttırır.