Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Zencefil

Zencefilgiller familyasından, kök yumruları; baharat ve ilaç olarak kullanılan, çok yıllık bir bitkidir. Tropik ya da yarı tropik iklimlerde yetişir. Tek başına çayı içilebildiği gibi yeşil çay ile de kullanılır. Bal ile birlikte öksürüğe iyi geldiği söylenir. Ayrıca zencefilden; gazoz, şarap, turşu ve reçel yapımında da yararlanılır. Mutfakta çorba, patates, sosis, çeşitli dolmalar, ızgara etler, söğüş, pilav, her türlü beyaz peynire, çeşitli sebzelere, meyve salatasına, çeşitli pastalara, kurabiyelere, çörekler, keklere ve bazı tatlılara eklenir.