Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Zerde

Anadolu’nun farklı bölgelerinde, düğün ve sünnet töreni yemeklerinde ikram edilen, safranla renk verilerek hazırlanan tatlı pirinç peltesi. Bazı yörelerde gül suyu da eklenir. Pirinç, şeker, safran, nişasta ve suyla yapılan zerdenin üzeri kuş üzümü, beyaz çamfıstığı ve nar taneleri ile süslenir. Bazı yörelerde sarı renk zerdeçal ile de sağlanır.