Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Zeytin

Zeytingiller familyasından meyvesi yenen, Akdeniz iklimine özgü bir ağaç türü ve bu ağacın meyvesine verilen ad. Meyvesi olgunlaştırılarak veya salamurası yapılarak, başta kahvaltılarda ve unlu mamüllerde kullanılır. Ayrıca zeytinden elde edilen zeytinyağı mutfaklarda yemek yapımında kullanılır. Besleyici değeri çok yüksektir. Bitkisel protein, yağ, A, C, E vitaminleri ile Kalsiyum, Fosfor, Kükürt, Klor, Magnezyum mineralleri vardır. Kalp ve damar sağlığı için çok faydalıdır.