Flag

Ahududu

Bir diğer ismi frambuaz olan meyve.

Bir diğer ismi frambuazdır. Ahududu sezonu coğrafya ve iklime göre yaz ve sonbahar aylarından biridir. Marketlerde yıl boyunca dondurulmuş ahududu bulmak mümkündür. Yabani ve ıslah edilmiş olmak üzere iki çeşidi vardır.


Ahududunun meyveleri hassastır, dikkatlice toplanmalı, taşınmalı ve saklanmalıdır. Yoksa çok çabuk zedelenir ve meyve su kaybeder. Ahudududan en çok reçeli yapılır, tart ve turtalarda, kup gibi kremalı tatlılarda, dondurma ve keklerde kullanılır. Diğer meyvelerin yanı sıra kayısı, nektarin ve şeftali ile çok iyi uyum sağlar.


Ahududu en fazla 3 gün buzdolabında tutulabilir. Hemen kullanılmalı, kullanılmayacak olan kısmı da reçel yapılmalı veya dondurulmalıdır. Ahududular birbirine değmeyecek şekilde bir tepsiye tek tek sıralanıp dondurulduktan sonra buzdolabı torbalarına bir seferlik kullanıma uygun miktarlarda konulmalı ve dondurucuda saklanmalıdır.


Ahudududa potasyum, magnezyum, kalsiyum, fosfor ve demir gibi mineraller, B grubu, C, E ve pro-vitamin A gibi vitaminler vardır.

İlgili İpuçları ve Püf Noktaları

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker