Flag

Benmari Yöntemi

Benmari yöntemi ile ilgili detaylı bilgiler.

Mutfaklarda, bu yöntem ile özellikle nazik, doğrudan doğruya ateş ile temas etmemesi gereken yiyecekler ısıtılır veya pişirilir.


Özel benmari kaplarının yanı sıra mutfaklardaki diğer tencere ve kaplardan da yararlanılarak benmari hazırlanabilir. Temel olarak, farklı büyüklüklerde iki kaba ihtiyaç vardır. Kaplardan büyük olanın içerisi, 1/3 veya ½ seviyesine kadar içerisi su ile doldurulur, ısıtılır. Sürekli kaynama noktasında tutulan bu suyun içerisine ısıya dayanıklı küçük bir kap oturtulur ve bu küçük kabın içindeki yiyeceğin ısınması, pişirilmesi veya erimesi sağlanır.


Su baloncukları ve taşma olmamalıdır. Yiyecek konan kabın kapağı kapatılmalı ve yanlardan boşluk oluşmaması için gerekirse folyo ile kapatılmalıdır. Böylece buhar ve hava kabarcığından etkilenmenin önüne geçilmiş olur.


Süresi yiyeceğe göre değişir. Bu yöntem ile bazı pudingler pişirildiği gibi, tereyağı, çikolata eritilebilir ve bazı yemeklerin (örneğin pilav, makarna, balık gibi) tekrar ısıtılması sağlanabilir.

İlgili İpuçları ve Püf Noktaları

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker