Flag

Fırın ile ilgili ipuçları

Fırında pişirme ile ilgili yararlı ipuçları.

Özellikle kabartıcı içeren (hamur kabartma tozu veya maya) ürünlerin mutlaka önceden ısıtılmış fırında pişirilmeleri gerekir.


Kek, pandispanya, tart vb. gibi hamur işleri, aksi özellikle belirtilmiyorsa fırının orta katına sürülmeli ve mümkünse kalıplar fırın teli üzerine yerleştirilmelidir. Fırının doğrudan tabanına değecek şekilde yerleştirme yapılmamalıdır.


Aynı şekilde kurabiye ve benzeri hamur işleri de fırının orta katında pişirilmelidir.


Fırın tepsileri, ısıtma yapmadan önce soğukken fırından dışarı alınmalı, yağlanmalı veya pişirme kağıdı kullanılması gerekiyorsa önceden ölçülendirme yapılarak pişirme kağıdı hazırlanmalıdır.

İlgili İpuçları ve Püf Noktaları

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker