Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Ölçü Tablosu

Tarif hazırlamanın en önemli noktası doğru malzemenin doğru bir şekilde ölçülendirilmesidir. Bir malzemenin ölçülendirilmesi, kütle ölçmek için kullanılan kilogramın veya sıvı hacim ölçüsü litrenin oranlanması ile gerçekleştirilir. Yani katı malzemeler gram, kilogram ; sıvılar mililitre, santilitre, litre gibi değerler ile ölçülürler. Bu şekilde ölçümlendirmeye “teknik ölçü” denir.
Bir diğer ölçülendirme şekli de mutfaklarda bulunan su ve çay bardağı; yemek, tatlı ve çay kaşıkları gibi ekipmanlar ile gerçekleştirilendir. Mutfak ekipmanları ile gerçekleştirilen bu ölçülendirmeye “pratik ölçülendirme” adı verilir.
Dr. Oetker tariflerinde “teknik ölçü” kullanılır. Aynı zamanda, mutfaklarında terazi ve ölçü kabı bulundurmayan tüketiciler için de “teknik ölçülere” karşılık gelen “pratik ölçüler” de malzeme listesinde yer alır. Aşağıda yer alan tablo da bu amaç için düzenlenmiştir. Ayrıca videoda örnek ekipmanları bulabileceksiniz.

Dr. Oetker Deneme Mutfağı siz tarif sever tüketicilerimize tariflerinizi hazırlarken her zaman“teknik ölçü” kullanmanızı tavsiye eder. Bunun için mutfağınızda terazi, ölçü kabı, ölçü kaşıkları bulundurmanız gerekmektedir. “Teknik ölçülendirme”, Dr. Oetker Deneme Mutfağı tarafından denenmiş ve tavsiye edilen bir tarifin veya sizin geliştirdiğiniz bir tarifin başarılı olmasını garantileyecektir.

Sıvılarda milimetre ölçümü

Ölçü Sıvı olarak hacmi Eşdeğeri
1 su bardağı 200 ml 2 çay bardağı
1 çay bardağı 100 ml 10 yemek kaşığı
1 yemek kaşığı 10 ml 2 tatlı kaşığı
1 tatlı kaşığı 5 ml -
 VİDEOLAR

Deneme Mutfağı'ndan Püf Noktalar

Mutfakta yardımcınız olabilecek birçok bilgi...
Video

Dr. Oetker Tariflerinde Ölçülendirme

Ölçülerde 200 ml'lik su bardağı ve 100 ml'lik çay bardağı baz alınmıştır.

Malzeme 1 su bardağı 1 çay bardağı 1 yemek kaşığı
(silme)

1 tatlı kaşığı
(silme)

1 çay kaşığı
(silme)

Antep fıstığı - (kırılmış) 100 g 50 g 10 g 5 g 2 g
Antep fıstığı - (öğütülmüş) 100 g 50 g      
Badem - bütün 130 g 65 g      
Badem - yaprak 90 g 45 g 8 g 4 g 2 g
Badem - iri kırılmış 120 g 60 g 10 g 5 g 2 g
Badem - öğütülmüş 100 g 50 g 8 g 4 g 2 g
Bal 290 g 145 g 20 g    
Beyaz peynir rendesi 100 g 50 g      
Buğday unu 110 g 55 g 10 g 5 g 2 g
Ceviz - iri kırılmış 100 g 50 g 8 g 4 g 2 g
Ceviz - Öğtülmüş 90 g 45 g 8 g 4 g 2 g
Çavdar unu 90 g 45 g 8 g 4 g 2 g
Çekirdeksiz kuru üzüm 120 g 60 g 10 g 5 g 2 g
Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu   4 g 2 g
Dr. Oetker Kakao 70 g 35 g 8 g 4 g 2 g
Dr. Oetker Pandispanya Un 120 g 60 g 10 g 5 g 2 g
Dr. Oetker Pudra Şekeri 140 g 70 g 10 g 5 g 2 g
Dr. Oetker Sade Kek Karışımı 110 g 55 g 10 g 5 g 2 g
Esmer şeker 120 g 60 g      
Fındık - öğütülmüş 100 g 50 g 8 g 4 g 2 g
Fındık kırığı 100 g 50 g 7 g 4 g 2 g
Galeta unu 100 g 50 g 8 g 4 g 2 g
Haşhaş tohumu 120 g 60 g 7 g 4 g 2 g
Hindistan cevizi rendesi 50 g 25 g 5 g 2 g  
İrmik 150 g 75 g      
Kaşar peyniri rendesi 80 g 40 g      
Kepek 70 g 35 g      
Kepekli un  100 g 50 g      
Keten tohumu  140 g 70 g 10 g 5 g 2 g
   Kuru kayısı- küp doğranmış 140 g  70 g      
Kuş üzümü  120 g 60 g      
Mısır unu  100 g 50 g 8 g 4 g 2 g
Nişasta  100 g 50 g 8 g 4 g 2 g
Reçel  250 g 125 g      
Susam  120 g 60 g      
Süzme yoğurt  200 g 100 g      
Tahin  200 g 100 g      
Tam buğday unu  110 g 55 g 10 g 5 g 2 g
Toz şeker  170 g 85 g 12 g 6 g 3 g
Vişne - çekirdeksiz  120 g 60 g      
Yer fıstığı - bütün  120 g 60 g
Yer fıstığı - öğütülmüş  110 g 55 g 10 g 5 g 2 g
Yoğurt  200 g 100 g
Yulaf ezmesi 80 g 40 g
Zeytin - çekirdekli  120 g 60 g