Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Baking Powder

Havuçlu Kek Karışımı

Büyük küçük herkesin severek tükettiği, klasik lezzet havuçlu kek!

Havuçlu Kek Karışımı’nın içerisinde özel havuç parçaları yer alıyor, böylece dışarıdan rendelenmiş havuç eklenmesine gerek kalmadan pratik bir şekilde havuçlu kek hazırlanabiliyor.

İçeriğindeki tam buğday unu sayesinde özgün bir lezzete ve yapıya sahip olup yumurta, sıvı yağ, süt ve ceviz içi eklenerek hazırlanıyor.

Ayrıca,  paketin içinde üst süsleme için de pudra şekeri yer alıyor.

Havuçlu Kek karışımı ile çay ve kahve sohbetleriniz daha da keyifli olacak!

 

 

 

Hazırlanışı:

1

Tarife göre ilave edilecekler:

3 yumurta
150 ml (3/4 su bardağı) sıvı yağ
150 ml (3/4 su bardağı) süt
75 g (1 su bardağı) iri kırılmış ceviz

2

Ön hazırlık ve hamurun hazırlanışı

Kek kalıbını margarin ile yağlayın.Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması içim önceden açın.


Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Alt-üst pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış)


Un karışımını çırpma kabına boşaltın üzerine yumurta,sıvı yağ ve sütü ilave edin.

Mikserin çırpıcı uçları ile önce yavaş sonra hızlı devirde toplam 3 dakika çırpın.

Havuç parçaları ve iri kıyılmış ceviz içini hamura ilave edip mikserin en düşük devrinde 15 saniye daha çırpın.

3

Pişirme

Hamuru kek kalıbına döküp fırının orta rafına yerleştirin ve belirtilen sürede pişirin. Pişirme süresi:

yaklaşık 45-55 dakika (kelepçeli kalıp için)

yaklaşık 55-65 dakika (baton kalıp için)

*Baton kalıpta pişiriyorsanız, pişirme süresinin 20. dakikasında hamurun üzerini bıçakla uzunlamasına 1 cm derinliğinde kesin ve pişirmeye devam edin.

4

Servis

Fırından çıkardığınız kekin soğuması için 10 dakika oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Daha sonra spatula yardımı ile kalıbın kenarlarından ayırarak çıkartın ve  soğutma teli üzerine alın.

Soğuduktan sonra pudra şekerini bir süzgeç yardımı ile üzerine serpin ve dilimleyerek servis yapın.

Bu ürünü sipariş vermek için tıklayın:
Havuçlu Kek Karışımı (2 Tarif)

Alerjen Malzemeler

Bu ürünün alerjik reaksiyonlara veya intoleransa neden olabilecek etiketlenmesi yasal olarak zorunlu içerikleri aşağıda listelenmiştir

buğday unu
tam buğday unu

Besin ögeleri: Havuçlu Kek Karışımı

100G HAZIRLANMIŞ ÜRÜN
Enerji 379 kcal
1590 kJ
Yağ 18 g
Doymuş yağ 2.0 g
Karbonhidrat 48 g
Şeker 29 g
Protein 6.5 g
Tuz 0.01 g

Ürün hakkında daha fazla bilgi

Ağırlık: 535g

Dr. Oetker Sanal Mağaza

Kek ve Pasta Kalıpları Serisi!

İncelemek için tıklayın...
Tarif Dünyası Uygulaması

Yüzlerce tarif, yüzlerce lezzet!

Uygulamamızı indirmek için tıklayın.