Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Baking Powder

Muzlu Kek Karışımı - Banana Bread

Çay ve kahvenin yanında kek keyfinize keyif katmanız için Muzlu Kek Karışımı sizleri bekliyor!

Kendine has ıslak yapısı ile damaklarda taht kuran Muzlu Kek Karışımından ister kek ister muffin hazırlayabilirsiniz.

Muz tozu, tarçın ve karanfil baharatları içeren Muzlu Kek Karışımını hazırlarken, arzu ederseniz ceviz, zencefil, muskat ve kişniş gibi baharatlarla da ekleyebilirsiniz.

 

 

 

Hazırlanışı:

1

Tarife göre ilave edilecekler:

2 yumurta

125 g oda sıcaklığında tereyağ

200 g (yaklaşık 2 orta boy) muz

Kalıp önerisi: 11 x 25 cm baton kalıp veya 24 cm çapında kelepçeli kalıp.

2

Ön hazırlık ve hamurun hazırlanışı

Kek kalıbını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo fırın:160 °C (önceden ısıtılmış)
Alt-üst pişirme: 170 °C (önceden ısıtılmış)             


Muzları soyarak dilimleyin. Un karışımını çırpma kabına boşaltın ve üzerine yumurta, tereyağı ve dilimlenmiş muzu ilave edin.

Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın.

3

Pişirme

Hamuru kek kalıbına döküp  fırının orta rafına yerleştirin ve belirtilen sürede pişirin.

Pişirme süresi:yaklaşık 45-55 dakika (kelepçeli veya baton kalıp için.)

Baton kalıpta pişiriyorsanız, pişirme süresinin 20. dakikasında hamurun üzerini bıçakla uzunlamasına 1 cm derinliğinde kesin ve pişirmeye devam edin.

4

Servis

Fırından çıkardığınız kekin soğuması için 10 dakika oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Daha sonra spatula yardımı ile kalıbın kenarlarından ayırarak çıkartın ve  soğutma teli üzerine alın.

Soğuduktan sonra pudra şekerini bir süzgeç yardımı ile üzerine serpin ve dilimleyerek servis yapın.

Bu ürünü sipariş vermek için tıklayın:
Muzlu Kek Karışımı - Banana Bread (1 Tarif)

Alerjen Malzemeler

Bu ürünün alerjik reaksiyonlara veya intoleransa neden olabilecek etiketlenmesi yasal olarak zorunlu içerikleri aşağıda listelenmiştir

buğday unu

Besin ögeleri: Muzlu Kek Karışımı - Banana Bread

100G HAZIRLANMIŞ ÜRÜN
Enerji 357 kcal
1496 kJ
Yağ 16 g
Doymuş yağ 9.4 g
Karbonhidrat 49 g
Şeker 27 g
Protein 5.1 g
Tuz 0.42 g

Ürün hakkında daha fazla bilgi

Ağırlık: 399g

Dr. Oetker Sanal Mağaza

Kek ve Pasta Kalıpları Serisi!

İncelemek için tıklayın...
Tarif Dünyası Uygulaması

Yüzlerce tarif, yüzlerce lezzet!

Uygulamamızı indirmek için tıklayın!