Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Baking Powder

Limonlu Kek Karışımı

Limonun ferah tadını sevenlere!

Bu kek karışımı içerdiği limon lezzeti ve benzersiz güzel glazürü ile narenciye sevenlerin gönlünü okşuyor.

Hazırlanışı kolay ve çabuk olan bu kek karışımının kabartıcısı, şekeri, aroması içindedir. Glazürü ayrı bir poşet olarak paketlenmiştir.

Dışarıdan sadece 150 g yumuşak margarin, 3 yumurta ve 7-8 yemek kaşığı süt eklenerek hazırlanır.

Ayrıca, kutunun içinde yer alan hazır kek kalıbı yağlama gerektirmez.

 

 

Hazırlanışı:

1

Tarife göre ilave edilecekler:

Hamur için:
3 yumurta
150 g yumuşak margarin veya tereyağı
70-80 ml (7-8 yemek kaşığı) süt
Glazür için:
2-3 yemek kaşığı su
15 g (1 tatlı kaşığı) margarin

Öneri: Margarin veya tereyağı yerine 100 ml (yarım su bardağı) sıvı yağ kullanabilirsiniz.

2

Ön hazırlık ve hamurun hazırlanışı

Paketin içinden çıkan kek kalıbını üzerindeki talimatlara uyarak hazırlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.


Turbo pişirme: 160°C (önceden ısıtılmış)
Alt-üst pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış)


Un karışımını çırpma kabına boşaltın; üzerine yumurta, yağ ve sütü ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın.

3

Pişirme

Hamuru kek kalıbına alın ve üzerini düzeltin. Kalıbı fırının orta rafına koyun ve belirtilen sürede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Pişirme süresi: yaklaşık 45-55 dakika
Pişirme süresinin 13. dakikasında hamurun üzerini bıçakla uzunlamasına 1 cm derinliğinde kesin ve pişirmeye devam edin. Süre sonunda keki fırından çıkarın, 10 dakika beklettikten sonra kalıbı çözün. Keki soğutma teli üzerine alın ve soğutun

4

Glazürün hazırlanışı ve servis

2-3 yemek kaşığı kaynar suyu bir kaba alın.

Margarini ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın.

Üzerine glazür karışımını boşaltın ve iyice karıştırın.

Bekletmeden kekin üzerine yayın. Glazür donuncaya kadar bekletip dilimleyerek servis yapın.

Bu ürünü sipariş vermek için tıklayın:

Alerjen Malzemeler

Bu ürünün alerjik reaksiyonlara veya intoleransa neden olabilecek etiketlenmesi yasal olarak zorunlu içerikleri aşağıda listelenmiştir

buğday unu
laktoz (süt)
buğday nişastası
yağsız süt tozu

Besin ögeleri: Limonlu Kek Karışımı

Per Serving
Enerji 364 kcal
1524 kJ
Yağ 14 g
Doymuş yağ 5.2 g
Karbonhidrat 48 g
Şeker 17 g
Protein 5.2 g
Tuz 0.60 g

Ürün hakkında daha fazla bilgi

Ağırlık: 440g

Tarif Dünyası

En güzel tarif fikirleri burada...

Uygulamamızı indirmek için tıklayın.
Sanal Mağaza

Dilediğin ürünü sipariş ver!

Ürünlerimizi incelemek için tıklayın.