Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Baking Powder

Sade Kek Karışımı

Garantili kabarma sözü verir!

Tatlı ve tuzlu birçok tarif için baz bir üründür, özellikle klasik anlamda kek yapımı için idealdir.

Üzümlüden havuçluya, kakaoludan ayvalıya kadar birçok kek tarifi için veya poğaçadan patatesli keke kadar birçok tuzlu tarif için uygundur.

Kabartıcısı içindedir, ilave gerektirmez.

Klasik olarak hazırlanmış Sade Kek Karışımı'na, Dr.Oetker’in Pudra Şekeri veya Dekor Şekerleri ile süslemeler yapılabilir.

Ayrıca ambalajın iç yüzünde birbirinden değişik ve lezzetli tarifler yer almaktadır.

 

 

Hazırlanışı:

1

Tarife göre ilave edilecekler
4 yumurta
340 g (2 su bardağı) toz şeker
200 ml (1 su bardağı) süt
125 g yumuşak margarin veya tereyağı
100 ml (yarım su bardağı) sıvı yağ
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Arzuya göre 1 portakal veya limon kabuğu rendesi
Kalıp önerisi: 24-26 cm çapında dilimli derin kek kalıbı veya
28 cm çapında kalıp veya
25x35 cm boyutlarında kalıp
Not: Kabartıcı içerdiğinden, hazırladığınız tariflerde kesinlikle hamur kabartma tozu kullanmayınız.

2

Ön hazırlık ve hamurun hazırlanışı

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160°C (önceden ısıtılmış)

Alt-üst pişirme: 180°C (önceden ısıtılmış)

Yumurta ve şekeri mikserin çırpıcı uçları ile beyazlaşıncaya kadar, yaklaşık 3 dakika çırpın.

Üzerine diğer malzemeleri ilave ederek önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın.
 

3

Pişirme

Hamuru margarin ile yağlanmış uygun boyutlardaki kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: yaklaşık 45-60 dakika
 

4

Servis

Fırından aldığınız keki 10-15 dakika beklettikten sonra kalıptan çıkarın ve soğutma teli üzerine alın.

Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

5

Öneri

  • Cevizli kek yapmak için hamuru kalıba dökmeden önce 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz ve 1-1,5 tatlı kaşığı tarçın ilave edin.
  • Arzuya göre servisten önce kekin üzerine Dr. Oetker Pudra Şekeri veya Dekor Şekeri serpebilirsiniz.
     
Bu ürünü sipariş vermek için tıklayın:

Alerjen Malzemeler

Bu ürünün alerjik reaksiyonlara veya intoleransa neden olabilecek etiketlenmesi yasal olarak zorunlu içerikleri aşağıda listelenmiştir

Buğday unu

Besin ögeleri: Sade Kek Karışımı

100G HAZIRLANMIŞ ÜRÜN
Enerji 373 kcal
1563 kJ
Yağ 16 g
Doymuş yağ 3.9 g
Karbonhidrat 51 g
Şeker 16 g
Protein 6.1 g
Tuz 0.70 g

Ürün hakkında daha fazla bilgi

Ağırlık: 450g

Temel Hamur Okulu

En temel uygulamalar ve yaratıcı tarifler için...

Buraya tıklayabilirsiniz!
Sanal Mağaza

Mutfakta yardımcınız ürünler bir tıkla kapınızda!

İncelemek için tıklayın!