Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Baking Powder

Profiterol

Yeni formülü ile ön pişirme yapılmadan daha kısa sürede hazırlanıyor.

Paketin içerisinde toplar için toz karışımını, topların içindeki kremayı ve servis sırasında topların üzerine dökülecek olan özel çikolatalı sos karışımı bulunuyor.

Bir paket profiterolden 25-30 adet arasında top elde ediliyor.



 

 

 

Hazırlanışı:

1

Hamur için:

2 yumurta

50 ml (5 yemek kaşığı) su

25 ml (3 yemek kaşığı) süt

50 ml(5 yemek kaşığı) sıvı yağ

Çikolatalı Sos için:

500 ml (2,5 su bardağı) süt

Krema için:

500 ml (2,5 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt

Elektrikli fırın ayarı:
Turbo: 180°C (önceden ısıtılmış)
Alt-Üst: 200 °C (önceden ısıtılmış)

Pişirme süresi: 25-30 dakika

2

Hamurun hazırlanışı

Pişirme kağıdını fırın tepsisine serin.

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Un karışımını çırpma kabına boşaltıp üzerine yumurta, su, süt ve sıvı yağı ilave edin.

Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük sonra yüksek devirde, toplam 3 dakika çırpın.

Hamurdan yarım tatlı kaşığı büyüklüğünde parçalar alıp başka bir kaşık ile sıyırarak pişirme kağıdının üzerine aralıklı sıralayın.

Tepsiyi fırının orta rafına yerleştirin ve üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Sosun hazırlanışı

Tencereye sütü ve çikolatalı sos karışımını ilave edin.

Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.

Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak kaynatın.

Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.   

4

Kremanın hazırlanışı ve servis

Soğuk süt ile krema karışımını mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük sonra yüksek devirde, yaklaşık 3-4 dakika çırpın.

Krema sıkma torbasına koyup topların altından delerek veya topları enine ikiye bölerek içlerindeki boşluğa kremayı doldurun.

Çikolata sosunu servisten hemen önce profiterol toplarının üzerine dökün.                 
 

Bu ürünü sipariş vermek için tıklayın:
Profiterol (2 Tarif)

Alerjen Malzemeler

Bu ürünün alerjik reaksiyonlara veya intoleransa neden olabilecek etiketlenmesi yasal olarak zorunlu içerikleri aşağıda listelenmiştir

buğday nişastası
buğday unu
süt proteini

Besin ögeleri: Profiterol

100G HAZIRLANMIŞ ÜRÜN
Enerji 204 kcal
852 kJ
Yağ 8.2 g
Doymuş yağ 2.7 g
Karbonhidrat 28 g
Şeker 19 g
Protein 4.7 g
Tuz 0.12 g

Ürün hakkında daha fazla bilgi

Ağırlık: 360g

Tarif Dünyası

Yüzlerce tarif için uygulamamızla tanışın!

İndirmek için tıklayın.