Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Baking Powder

Çikolata Şelalesi

Özel sunumların özel ürünü!

Hazırlaması çok pratik, pişirme süresi 8-10 dakika, dışarıdan ilave edilecek olan malzeme sadece 2 yumurta olup hazırlık sırasında içerisine konan kakaolu glazür ve 4 adet pişirme kalıbı paketin içerisinden çıkıyor.
 

 

 

Hazırlanışı

1

Tarife göre ilave edilecekler: 

2 yumurta
 

2

Glazürün hazırlanışı

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 225°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme kalıplarını, tabanları daha fazla olmak üzere, margarin ile iyice yağlayın. Ayrı bir yerde su kaynatıp glazür poşetini içine atın ve erimesi için bekletin.
 

3

Hamurun hazırlanışı

Un karışımını çırpma kabına boşaltın. Üzerine yumurtaları ilave edip el çırpıcısı ile 2-3 dakika karıştırın.

Glazür poşetini sudan çıkartıp kenarını makas ile kesin ve erimiş glazürü hamur karışımına ilave edin.

Homojen oluncaya kadar yaklaşık 1 dakika karıştırın. Bu karışımı bekletmeden pişirme kalıplarına eşit miktarda paylaştırın

4

Pişirme

Kalıpları belirtilen dereceye ısıtılmış fırının alt rafına yerleştirin. Yeterince kabarıp kalıbın kenarlarından ayrılmaya başlayıncaya kadar pişirin.
Pişirme süresi: yaklaşık 8-10 dakika
Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin. Çikolata Şelalesi'ni direk kendi kalıbında veya ters çevirerek bir tabağa çıkarıp sıcak servis yapın.

5

Öneri

Tatlınızı krema veya dondurma ile servis yapabilirsiniz.

 

6

Püf Noktası

Üzerinin çatlamasına sebep olacağı için fırınınızın turbo programını kullanmayınız.
Yeterince pişmemiş ise, toplam süre en fazla 11 dakika oluncaya kadar fırında tutun.
Fırında uzun süre bırakmayın, yoksa servis esnasında çikolata şelalesi akmayacaktır.

Bu ürünü sipariş vermek için tıklayın:

Alerjen Malzemeler

Bu ürünün alerjik reaksiyonlara veya intoleransa neden olabilecek etiketlenmesi yasal olarak zorunlu içerikleri aşağıda listelenmiştir

buğday unu
soya
süt
sert kabuklu meyve

Besin ögeleri: Çikolata Şelalesi

Per Serving
Enerji 387 kcal
1621 kJ
Yağ 17 g
Doymuş yağ 12 g
Karbonhidrat 48 g
Protein 9.9 g
Tuz 0.30 g

Ürün hakkında daha fazla bilgi

Ağırlık: 195g

Sanal Mağaza

Hemen sipariş ver!

Ürünlerimizi incelemek için tıklayın!