Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Baking Powder

Revani

Geleneksel lezzetin pratik uygulaması!

Klasik hazırlama yönteminde çok fazla yumurta kullanılması gerekirken Dr. Oetker Revani'ye sadece 3 yumurta yeterli geliyor.

İçerisindeki kaliteli buğday irmiği, kabartıcı ve şekerin oranı tam. Bu nedenle üzeri çok güzel kızarıyor ve şurubunu tam çekiyor.

Ayrıca ambalajın iç yüzünde yer alan birçok revani ve şuruplu tatlıyı denemek çok kolay ve verilen tarifler garantili.

 

 

Hazırlanışı:

1

Hamur için:
3 yumurta 
100 ml (1 çay bardağı) süt
Arzuya göre 1 portakal veya limon kabuğu rendesi
Şurup için:
750 g (4,5 su bardağı) toz şeker
1,2 litre (6 su bardağı) su
1 tatlı kaşığı limon suyu
 

2

Elektrikli fırın ayarı:
Turbo pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış)
Alt-üst pişirme: 180°C (önceden ısıtılmış)
 
Pişirme süresi: yaklaşık 35-45 dakika
 

3

Şurubun hazırlanışı

Ölçülü suyu ve şekeri tencereye koyup arada karıştırarak kaynatmaya bırakın.

Kaynama başlayınca limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

4

Pişirme

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Un karışımını çırpma kabına boşaltın. Üzerine yumurta ve sütü ilave edip mikser ile 5 dakika çırpın.

Yağlanmış 28 cm çapındaki tepsiye döküp fırının orta rafında üzeri iyice pembeleşinceye kadar pişirin.

5

Servis

Fırından aldıktan sonra 1-2 dakika soğumaya bırakın.

Daha sonra dörde bölüp tepsinin kenarlarından başlayarak ve gezdirerek üzerine soğuk şurubu dökün.

Soğuduktan sonra dilimleyin ve servis yapın.

6

Dr. Oetker Deneme Mutfağı'ndan Öneriler:

Arzuya göre, soğuduktan sonra dövülmüş Antep fıstığı, Hindistan cevizi ile süsleyebilir veya Dr. Oetker Kaymak Tadında Şanti ile servis yapabilirsiniz.
Ambalajın iç yüzünde 8 adet farklı tarif bulabilirsiniz.
 

Bu ürünü sipariş vermek için tıklayın:

Alerjen Malzemeler

Bu ürünün alerjik reaksiyonlara veya intoleransa neden olabilecek etiketlenmesi yasal olarak zorunlu içerikleri aşağıda listelenmiştir

buğday irmiği
buğday unu
yağsız süt tozu

Besin ögeleri: Revani

100G HAZIRLANMIŞ ÜRÜN
Enerji 242 kcal
1029 kJ
Yağ 1.2 g
Doymuş yağ 0.50 g
Karbonhidrat 54 g
Şeker 36 g
Protein 3.9 g
Tuz 0.39 g

Ürün hakkında daha fazla bilgi

Ağırlık: 500g