Flag

Ananaslı Bademli Taç

Yaklaşık 4 adet
Orta
150 dk.
Ananas parçaları, vanilyalı pudingli krokanlı tatlı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
8 cm çapında ve 6 cm yüksekliğinde çember kalıp

Malzemeler

Pudingli karışım
1 poşetDr. Oetker Vanilyalı Puding
2 su bardağısüt
0,5 su bardağıkrema (%35 yağlı)
1yumurta sarısı
Dolgu
0,5 su bardağıbadem-bütün
1 su bardağıküp şeklinde doğranmış ananas
Krokan için
0,5 çay bardağıtoz şeker

Ürünü incele

1

Pudingin hazırlanışı

Süt, krema ve yumurta sarısını bir tencereye alıp çırpma teli ile iyice karıştırın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp bir kaba boşaltın ve arada karıştırarak soğutun.

2

Karışımın hazırlanışı

Bademleri sıcak suda 10 dakika bekletin. Süre sonunda kabuklarını soyun ve 4 adedini üzeri için ayırın. Kalan bademleri küp şeklinde doğrayın. Ananas ve bademleri soğuyan pudinge ilave edin ve karıştırın. 4 adet çember kalıbın iç kısımlarını su ile ıslatın ve pişirme kağıdı serilmiş tepsiye alın. Pudingli karışımı kalıpların içine paylaştırın ve üzerlerini düzeltin. Buzdolabının derin dondurucu bölümünde 35-40 dakika bekletin. Süre sonunda buzdolabının soğutucu kısmına alın ve en az 1 saat bekletin.

3

Süsleme ve servis

Toz şekeri geniş bir çelik kaba alın ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Bal rengi olunca ocaktan alın ve pişirme kağıdı üzerine yayın. Donduktan sonra bıçak ile iri parçalara kesin. Pudingleri pişirme kağıdından dikkatlice ayırarak çember kalıbı ile servis tabaklarına alın. Bıçak yardımı ile pudinglerin kenarlarını kalıplardan ayırın ve kalıpları çıkarın. Kenarlarına krokan parçaları yapıştırın. Üzerlerini krokan ve badem ile süsleyip bekletmeden servis yapın.