Flag

Armutlu Kup

Yaklaşık 4 - 5 kup
Orta
20 dk.
Crème Olé ile hazırlanan tarçınlı, karanfilli armutlu kup tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Armutlu karışım
2 - 3 adetarmut
2 adetkabuk tarçın
3 yemek kaşığıtoz şeker
8 - 10 adetkaranfil
8 - 10 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
1 çay bardağısu
Crème Olé
1 poşetDr. Oetker Crème Olé Çikolata Parçalı & Vanilinli
2,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Dolgu
0,5 su bardağıiri kırılmış ceviz

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Picture - Dr. Oetker Crème Olé Çikolata Parçalı & Vanilinli
1

Dolgunun hazırlanışı

Armutları yıkayıp kabuklarını soyun, iri küpler şeklinde kesin ve geniş bir tencereye alın. Kabuk tarçınları iri parçalara kırın ve armutların üzerine ekleyin. Toz şeker ve karanfilleri de ilave edin. Jel renklendiriciyi 1 çay bardağı suyun içine eritip armutların üzerine dökün. Orta ateşte hafif yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın ve tencerenin içinde soğumaya bırakın. 

2

Crème Olé ve kupların hazırlanışı

Crème Olé'yi 2,5 su bardağı soğuk süt ile 3 dakika çırpın. Aralara hazırladığınız armutları ve ceviz parçaları koyarak kuplara doldurun. Buzdolabında 1 saat bekletin ve servis yapın.