Flag

Bademli Peksimet

Yaklaşık 20 dilim
Orta
80 dk.
Bütün bademler ile hazırlanan lezzetli peksimetler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Malzemeler

Malzemeler
1 su bardağıbadem-bütün
3yumurta akı
1,5 çay bardağıtoz şeker
1 çay kaşığıDr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
1 su bardağıun

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
1

Ön hazırlık

Bademleri sıcak suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzün, kabuklarını soyun ve bıçak ile enlemesine ortadan ikiye bölün. Yağsız tavada hafif pembeleşinceye kadar kavurup soğumaya bırakın.


Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta aklarını çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine toz şekeri azar azar ilave ederek 1 dakika daha çırpın. Vanilya aroması ve unu ekleyip mikserin düşük devrinde kısa bir süre çırpın. En son bademi ekleyip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba alın. Üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarıp soğutun ve 1 cm genişliğinde dilimleyin.

3

İkinci pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 150 °C

Turbo pişirme: 140 °C


Dilimleri fırın tepsisine sıralayın ve üzerleri hafif kızarıncaya kadar tekrar pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.