Flag

Bademli Pembe Kek

Yaklaşık 10 dilim
Orta
180 dk.
Leziz badem dolgulu kek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Alman pastası kalıbı (26 cm)

Malzemeler

Hamur
100 gtereyağı
1,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3yumurta
1,5 çay bardağıtoz şeker
1 çay bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Dolgu
0,5 çay bardağısüt
35 - 40 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
0,5 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 su bardağıince öğütülmüş kabuksuz badem
Üzeri için
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 su bardağısu
40 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
1 poşetDr. Oetker Hızlı Nişasta
Süslemek için
1 poşetDr. Oetker Pasta Süsü - Konfeti
1 poşetDr. Oetker Pasta Süsü - Kelebek

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Picture - Dr. Oetker Pasta Süsü - Konfeti
Picture - Dr. Oetker Pasta Süsü - Kelebek
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. 

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Tereyağını eritip soğumaya bırakın. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine eritilmiş tereyağı, süt, şekerli vanilin ve un karışımını ilave edin. Mikserin düşük devrinde yaklaşık 1-2 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Kalıbı ters çevirerek keki kalıptan çıkarın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Yarım çay bardağı sütü bir kaseye alın. Üzerine jel renklendiriciyi ekleyip karıştırın. Pudra şekeri ve öğütülmüş bademi ilave edip iyice karıştırın.

4

Şekillendirme

Soğuyan keki enlemesine ikiye kesin ve alt katı servis tabağına alın. Bir tatlı kaşığı yardımı ile ortadan 1 cm derinliğinde oyarak boşluk oluşturun. Bu boşluğa hazırladığınız bademli karışımı doldurun. İkinci kat keki üzerine kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin.

5

Üzerinin hazırlanışı ve süsleme

Toz şeker, su ve jel renklendiriciyi bir kaba alın. El çırpıcısı ile karıştırın. Nişastayı azar azar ilave ederek 1-2 dakika karıştırın. 10 dakika bekletip tekrar karıştırın. Kaşık ile kekin üzerine dökerek yayın. Buzdolabında 30 dakika bekletin. Pasta süslerini serpin ve dilimleyerek servis yapın.