Flag

Bezeli Kalpler

Yaklaşık 6 adet
Orta
100 dk.
Sevdiklerinize hiç bezeden kalp hazırladınız mı?
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
Bu tarife özel ipuçları
Arzuya göre vanilya aromalı dolgu kreması yerine, çikolatalı dolgu kreması kullanabilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Beze
2yumurta akı
1 su bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 çay kaşığılimon suyu
Üzeri için
80 gbitter çikolata
1 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
250 gküp şeklinde doğranmış çilek
1 çay bardağıfındık kırığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 130 °C

Turbo pişirme: 120 °C

2

Bezenin hazırlanışı

Yumurta aklarını cam veya çelik bir kaba alın ve mikserin en yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar çırpın. Mikserin en düşük devrinde çırpmaya devam ederek pudra şekerini azar azar ilave edin. Pudra şekerini tamamlayınca limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha çırpın. Karışımı krema sıkma torbasına doldurup fırın tepsisine yaklaşık 8 cm çapında kalpler sıkın. Kaşık ile boşluk kalmayacak şekilde düzeltin. Kalplerin kenarlarından bir kat daha sıkarak çerçeve oluşturun. Fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 60 - 70 dakika


Fırından çıkartıp soğutun.

3

Süsleme ve servis

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritip bezelerin tabanlarını kaplayacak şekilde yayın. Çikolatalar donuncaya kadar bekletin. Üzerine küp şeklinde doğranmış çilekleri sıralayın.


Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Krema sıkma torbasına doldurup kalplerin içini doldurun. Çilek ve fındık kırığı ile süsleyip servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
  • Arzuya göre vanilya aromalı dolgu kreması yerine, çikolatalı dolgu kreması kullanabilirsiniz.