Flag

Böğürtlenli Keşküllü Kup

Yaklaşık 5 - 6 kup
Orta
160 dk.
Bademli çikolatalı kek parçaları ile hazırlanan böğürtlen soslu keşküllü kup.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
0,5 su bardağıun
2 yemek kaşığıiri kırılmış kabuksuz badem
2 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1 yemek kaşığıbal
2 yemek kaşığıtoz şeker
30 goda sıcaklığında tereyağı
Sos için
1,5 su bardağıböğürtlen
1,5 su bardağısu
3 yemek kaşığıtoz şeker
1 yemek kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
Keşkül için
1 poşetDr. Oetker Keşkül
3,5 su bardağısüt
Süslemek için
böğürtlen
taze nane

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Keşkül
1

Ön hazırlık

30x35 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, badem kırığı, çikolata parçaları, bal, toz şeker ve tereyağını derin bir kaba alın. Parmak uçlarınız ile fazla ezmeden karıştırarak iri taneli granüller haline getirin. Bu granülleri tepsideki pişirme kağıdının üzerine serpiştirin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Sosun hazırlanışı

Böğürtlenleri mutfak robotunda püre haline getirin. Üzerine 1,5 su bardağı suyu ilave edin ve süzgeç ile süzün. Suyunu bir tencereye alıp üzerine toz şeker ve mısır nişastasını ilave edin. Kaşık ile iyice karıştırın. Daha sonra orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp bir kaseye boşlatın ve arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığında bekletin.

4

Keşkülün hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine keşkül poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 15-20 dakika karıştırarak ılıtın.

5

Kupların hazırlanışı ve servis

Kuplara önce granül kekten koyun. Üzerlerine böğürtlen sos ve keşkül koyarak doldurun. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Böğürtlen ve taze nane ile süsleyerek servis yapın.