Flag

Cevizli Buğdaylı Muhallebi

Yaklaşık 8 porsiyon
Orta
200 dk.
Muhallebinin farklı bir sunum şekli...
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Muhallebi
0,5 su bardağıaşurelik buğday
0,5 su bardağıceviz
1 poşetDr. Oetker Muhallebi
5 su bardağısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Muhallebi
1

Hazırlanışı

Buğdayı ıslatıp bir gece bekletin. Suyunu süzüp bir tencereye alın, üzerine su ilave edip yumuşayıncaya kadar kaynatın. Ocaktan alıp suyunu süzün.


Cevizlerin üzerine 1 su bardağı sıcak su dökün, 15-20 dakika bekletip kabuklarını soyun.

2

Muhallebiyi süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında buğday ve cevizleri ekleyip 4-5 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp kaselere paylaştırın.


Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun ve 2-3 saat soğutun. Arzuya göre Antep fıstığı ve ceviz ile süsleyerek servis yapın.