Flag

Çikolatalı Burgu Çiçekler

Yaklaşık 10 adet
Orta
120 dk.
Çikolata dolgulu mayalı çörekler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
3,5 - 4 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
100 gyumuşak margarin
1 su bardağıılık süt
1 çay bardağıtoz şeker
1yumurta akı
Dolgu
100 gbitter çikolata
Üzeri için
1yumurta sarısı
1 tatlı kaşığısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyip mayayı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine şekerli vanilin, margarin, ılık süt, toz şeker ve yumurta akını ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40-50 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritip oda sıcaklığında bekletin. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgahta kısa bir süre yoğurup merdane ile 30x50 cm boyutlarında dikdörtgen şeklinde açın. Üzerine hamurun yarısını kaplayacak şekilde çikolatayı sürün. Hamurun beyaz yarısını kaldırıp çikolatalı kısmın üzerine kapatın. Hamurdan 2 cm genişliğinde şeritler kesin. Kestiğiniz her bir şeridi iki ucundan tutup ters yönlerde burun, daha sonra kendi etrafında çevirerek çörek şekli verin. Fırın tepsisine sıralayın. Yumurta sarısını süt ile karıştırıp hamurların üzerine sürün. Üzerini ikinci bir fırın tepsisi ile kapatıp 15 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Çörekleri fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.